Раководство

Претседател: Проф. д-р Елизабета Србиновска Костовска, Д-р сци
e-mail: esrbinovska@yahoo.com; srbinovskaeli@gmail.com

Генерален секретар: Проф. д-р Маријан Бошевски Д-р сци
e-mail: marijanbosevski@yahoo.com, bosevski@cardiology.edu.mk

Благајник: Асс. д-р Ирена Митевска Др.сци
e-mail: peovskai@yahoo.com

Претседателство на Македонското Здржение по кардиологија:

 • Анѓушева Тања, д-р
 • Јорданова Славица, д-р
 • Фатмир Ферати, Доц. Др.сци.
 • Ненси Лозанче, д-р
 • Ќупева Снежана, д-р
 • Тупаре Слаѓана, д-р

 

Надзорен одбор

 1. Марина Јуруковска, Др.сци.
 2. Емилија Лазарова, д-р
 3. Беким Поцеста, д-р

 

Етичка комисија

 1.  Весна Божиновска, Науч.Сов.Др.сци. ( Христо Пејков, Доц. д-р – замена)
 2.  Наташа Петковиќ, д-р (Енес Шеху д-р, замена)
 3.  Валон Асани, Доц. д-р (Валентина Андова, д-р. Мр.сци., замена)

 

Categories:

admin

Напишете коментар