Курс за Ултразвук на белодробие

Почитувани колеги,

На линкот можете да го проследите курсот за Ултразвук на белодробие, кој како едноставен метод може да ви разграничи:

  • Плеврална патологија
  • Перикардна патологија
  • Диспнеа
  • Цијаноза
  • Кашлица
  • Шокова состојба

Проследете го курсот на следниот линк: https://www.openlus.com/en/

Со почит, Проф.Е.Србиновска Костовска

Categories:

admin

Напишете коментар