Почитувани колеги,

Во име на Mакедонското здружение по кардиологија, но и организациониот комитет, Ве поканувам на Симпозиумот ,,Новини во кардиологијата” или “Highlights in cardiology” што ќе се одржи од 4 до 6.11.2022 во хотел DoubleThree by Hilton, Скопје.
Истиот веќе задоби карактер на традиционален, бидејќи се одржува по трет пат.
Наменет е не само за кардиолози, туку и за интернисти и доктори специјализанти.
Главните теми ќе бидат новите водичи и студии од кардиоваскуларната медицина.  Од не помало значење ќе биде размената на искуства на регионално и европско ниво.
Се очекува учество од домашни и европски стручњаци, но и учество на фармацевтски фирми со комерцијални симпозиуми.

Добредојдовте на истиот.

Проф. д-р Маријан Бошевски, FESC
Претседател на Македонското здружение по кардиологија на Северна Македонија

СМЕТУВАЊЕ

Цените за сместување во хотелот каде ќе се одржи симпозиумот, се следни:

Hotel Сместување ЦЕНА ПО СОБА/

НОЌЕВАЊЕ СО ПОЈАДОК

 
х. DoubleTree by Hilton, Скопје Еднокреветна 85 EUR
Двокреветна 95 EUR

Можно е сместување и во повеќекреветни соби.

ОТКАЖУВАЊЕ НА СМЕСТУВАЊЕ

  • За откажано сместување до 07.10.2022, средствата ќе се рефундираат во целост, намалени за банкарските трошоци.
  • За откажано сместување до 21.10.2022, средствата ќе се рефундираат до 50% од уплатените средства, намалени за банкарските трошоци.
  • За откажано сместување по 21.10.2022, НЕ СЛЕДУВА РЕФУНДАЦИЈА НА УПЛАТЕНИТЕ СРЕДСТВА.

За сите информации и детали за сместување, превоз, техничка и логистичка поддршка, ве молиме обратете се до агенциите:

Глобал Нет Адв & Пруф Принт

 Инфо телефони: 070/392-638 и 070/221-066

Е-маил: globalnetadv@globalnetadv.mk и cvetanoski.slave@yahoo.com

КОТИЗАЦИЈА (РЕГИСТРАЦИЈА) НА УЧЕСНИЦИ

Вид на учесник Регистрација

ДО 07.10.2022

Регистрација

ДО 21.10.2022

Регистрација ОД 21.10.2022
Членови на Здружението 80  ЕУР 100  ЕУР 120  ЕУР
Учесници кои не се членови 100  ЕУР 120  ЕУР 140  ЕУР
Придружба, Специјализанти студенти, Медицински техничари * 50  ЕУР 70  ЕУР 90  ЕУР

На цената СЕ ПРЕСМЕТУВА ДОПОЛНИТЕЛНО ДДВ 18%.

НАПОМЕНА за ознаката *:
Означените категории со платената котизација, добиваат програма и ID картица за слободен влез на сесиите со предавањата, свечените ручеци и вечери, ДОБИВААТ СЕРТИФИКАТ ЗА УЧЕСТВО БЕЗ БОДОВИ, НО НЕ ИМ СЛЕДУВААТ ПЕЧАТЕНИ МАТЕРИЈАЛИ.

Цените се изразени во ЕВРА, а плаќањето е во противвредност во денари, по курс од 62,00 ден/1 ЕУР.

КОТИЗАЦИЈАТА ВКЛУЧУВА

  • Комплет материјал и ID карта
  • Присуство на организирани кафе паузи, ручеци и свечeни вечери
  • Присуство на свечено отворање
  • Пристап во изложбениот простор
  • Присуство на сите научни сесии
  • Сертификат со одобрени бодови од ЛКМ

НАПОМЕНА *:
* УЧЕСНИЦИТЕ КОИ ПЛАТИЛЕ КОТИЗАЦИЈА ќе може да присуствуваат на сите настани на Симпозиумот, вклучително и свечените ручеци, коктели и вечери.
* СИТЕ ПОСЕТИТЕЛИ КОИ НE ПЛАТИЛЕ КОТИЗАЦИЈА присуството на свечен ручек, вечера и/или коктели, СЕ НАПЛАТУВА ПО 35€ ПО ЧОВЕК ЗА СЕКОЈ ОБРОК ПООДЕЛНО.

Уплатите за регистрација на учесници се извршуваат на следната жиро сметка:

Глобал Нет Адв
Жиро сметка: 200-0031649772-96, Стопанска банка а.д. Скопје
Цел на плаќање: “Симпозиум кардиолози 2022

За сите информации и детали за регистрација, ве молиме обратете се до агенцијата:
Инфо телефони: 070/392-638 и 071/317377
Е-маил: globalnetadv@globalnetadv.mk и globalneta@gmail.com

КЛИКНИ ЗА ПРОГРАМА