Почитувани колеги,

Со гордост го најавуваме Третиот меѓународен симпозиум по тромбоза кој ќе се одржи од 31.3 до 2.4 2023 година во хотел Дрим, Струга. Овој симпозиум ќе бидеат опфатени темите: клинички ентитет, венскиот тромбемболизам, примена на Европските упатства и консензуси пулмонален тромбоемболизам и длабока венска тромбоза, искуствата од реалниот живот со дијагностички и терапевтски модалитети на истиот. Посебен осврт ќе се даде на генетските фактори во епидемиологијата на овие заболувања.

Симпозиумот е наменет за кардиолози, специјалисти по васкуларна медицина, интернa медицина, хематологија и трансфузиона медицина, како и субспецијалисти и специјализанти. На истиот веќе потврдија учество стручњаци од Европа и регионот.

Во името на Организациониот комитет имам чест да Ве поканам да учествувате на 3 Меѓународен Симпозиум за тромбоза.

Проф. д-р Маријан Бошевски, FESC
Претседател на МЗК

Претседател на Симпозиумот
Проф. Маријан Бошевски

Организационен одброр
В. Проф. Ирена Митевска, В. Проф. Тања Анѓушева, д-р Емилија Лазарова, д-р Гордана Доневска, д-р Ивица Бојовски

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

КОТИЗАЦИЈА (РЕГИСТРАЦИЈА) НА УЧЕСНИЦИ

Вид на учесник Регистрација

ДО 10.03.2023

Регистрација

ДО 24.03.2023

Регистрација

OД 25.03.2023

ЧЛЕНОВИ на ЗДРУЖЕНИЕ, СО ПЛАТЕНА ЧЛАНАРИНА ЗА 2023 год. 5.850 ден. 7.320 ден. 8.780 ден.
Учесници кои НЕ СЕ ЧЛЕНОВИ на ЗДРУЖЕНИЕТО 6.580 ден. 8.050 ден. 9.510 ден.
Придружба, студенти и Специјализанти (БЕЗ ПЕЧАТЕНИ МАТЕРИЈАЛИ) 5.120 ден. 5.850 ден. 6.580 ден.

ВО ЦЕНАТА Е ВКЛУЧЕН  18% ДДВ

КОТИЗАЦИЈАТА ВКЛУЧУВА:

– Комплет материјал и ID карта

– Присуство на сите научни сесии

– Сертификат со одобрени бодови од ЛКМ

– Пристап во изложбениот простор

– Присуство на свечено отворање

– Присуство на организирани ручеци и свечeни вечери

НАПОМЕНА:

*СИТЕ УЧЕСНИЦИ КОИ ИМААТ ПЛАТЕНО КОТИЗАЦИЈА, А НЕ СЕ СМЕСТЕНИ ВО ХОТЕЛИТЕ ОБЕЗБЕДЕНИ ИД ОРГАНИЗАТОРОТ, ЗА ПРИСУСТВО НА СВЕЧЕНИТЕ ВЕЧЕРИ, АВАНСНО ДОПЛАЌААТ 35€ ПО ЧОВЕК, ЗА СЕКОЈА ВЕЧЕРА ПООДЕЛНО.

СИТЕ ПОСЕТИТЕЛИ КОИ НEМААТ ПЛАТЕНО КОТИЗАЦИЈА, ЗА ПРИСУСТВО НА СВЕЧЕНИ ВЕЧЕРИ, И/ИЛИ ОРГАНИЗИРАНИ РУЧЕЦИ, ПЛАЌААТ 35€ ПО ЧОВЕК, ЗА СЕКОЈ ОБРОК ПООДЕЛНО

Сите уплати мора да бидат завршени пред започнување на настанот

За сите информации, уплати и детали за регистрација, ве молиме обратете се до агенциите:

СМЕСТУВАЊЕ

Цените за сместување во хотелите, за време на конгресот се следни:

Hotel Сместување ЦЕНА ПО ЛИЦЕ/

НОЌ/ ПОЛУПАНСИОН

 
х. ДРИМ, Струга

****

Еднокреветна 65 €
Двокреветна 45 €

ОТКАЖУВАЊЕ НА СМЕСТУВАЊЕ

  • За откажано сместување до 15.03.2023, средствата ќе се рефундираат во целост, намалени за банкарските трошоци.
  • За откажано сместување до 24.03.2023, средствата ќе се рефундираат до 50% од уплатените средства, намалени за банкарските трошоци.
  • За откажано сместување по 25.03.2023, НЕ СЛЕДУВА РЕФУНДАЦИЈА НА УПЛАТЕНИТЕ СРЕДСТВА.

 

ПРИСУСТВО ДО СИТЕ ЛОКАЦИИ ВО ХОТЕЛОТ КОИ СЕ ПОВРЗАНИ СО СИМПОЗИУМОТ, ЌЕ БИДЕ ДОЗВОЛЕН САМО ЗА ЛИЦЗАТА КОИ ИМААТ ПЛАТЕНО КОТИЗАЦИЈА ЗА СИМПОЗИУМОТ, ОДНОСНО ПРИСУСТВОТО НА НАДВОРЕШНИ ЛИЦА ВО ХОТЕЛОТ ЌЕ БИДЕ ЦЕЛОСНО ЗАБРАНЕТО.

ЗА СИТЕ ИНФОРМАЦИИ И ДЕТАЛИ ЗА СМЕСТУВАЊЕ И ПРЕВОЗ, ВЕ МОЛИМЕ ОБРАТЕТЕ СЕ НА:
E-mail: globalneta@gmail.com

ЗА СИТЕ ИНФОРМАЦИИ ПОВРЗАНИ СО НАСТАНОТ ОБРАТЕТЕ СЕ ДО АГЕНЦИИТЕ: